Mijn naam is Anna Hoekstra-Bernhardt. Ik ben natuurgeneeskundig therapeut en vastendeskundige en geef met passie en plezier vastenweken. En ik werk met veel voldoening als docente op de HVNA - opleidingen natuurgeneeskunde & homeopathie in Arnhem.

Het is mijn passie om mensen de verbinding met de natuur te laten ervaren en zo ook de verbinding met zich zelf weer terug te vinden. Vasten is voor mij natuurgeneeskunde in zijn puurste vorm, het brengt je terug naar de essentie, heeft een positief effect op je gezondheid en kan veel doen voor een mooier levensgevoel. Toen ik de opleiding bij de Duitse vastenacademie (dfa) begon, had ik niet kunnen bedenken wat het mij allemaal zou brengen: het vasten heeft echt mijn leven veranderd.

Ik ben een echte natuur- en dierenliefhebber, ben sportief, spiritueel maar vooral down to earth, ik zing graag en vind het heerlijk om mensen te begeleiden, te inspireren en geïnspireerd te worden.

Al van kinds af aan was ik geïnteresseerd in alles wat met de natuur te maken had. Elk plantje en elk beestje vond ik mooi en interessant. Van mijn grootmoeder leerde ik al vroeg om kruiden ook voor de genezing in te zetten. Toen ik in 2001 naar Nederland kwam kon ik mijn droom waarmaken om natuurgeneeskunde te studeren. 

Vasten en natuurgeneeskunde is voor mij de ideale combinatie gebleken om gezond te blijven en om steeds meer in mijn rust en kracht te kunnen komen - dit doe ik graag zo veel als mogelijk in harmonie met de natuur.

Opleidingen:

1998  Humboldt Universiteit/Technische Universiteit Berlijn: Doctorandus geschiedenis/literatuurwetenschappen

2008  Hogeschool voor Natuurgeneeswijzen Arnhem (HvNA): Natuurgeneeskundig therapeut

2015  ReConSat: Meditatiecoach

2017  Heilpraktiker Psychotherapie

2019  Kliniek Weckbecker Bad Brückenau: Vastendeskundige bij de Duitse Vastenacademie (dfa)

"Alles wat ik doe draait om het scheppen van verbinding. Met mijzelf, met andere mensen en met de natuur. Want alleen als je verbonden bent kun je jezelf genezen, anderen ondersteunen en met respect en waardering hulp krijgen van de natuur"  Anna

5 geheimen gezond leven

Waarom leven bepaalde mensen gezonder en langer?

Ik heb een e-book geschreven waarin ik je  5 "geheimen" vertel. En hoe jij ervoor kunt zorgen dat jij ook een gezonder en langer leven kan hebben. Je kunt dit e-book direct en geheel gratis downloaden.

VastenLicht

nl_NLNederlands