Vasten
Detox voor lichaam, geest & ziel

Wat is Vasten?

Tijdens het vasten neem je vrijwillig en voor een begrensde tijd afstand van vaste voeding en genotmiddelen.

Vasten is iets heel natuurlijks en kan in elk seizoen toegepast worden. Het is een van de meest effectieve methoden ter preventie van ziekten. 

Wat kan een vastenkuur voor je betekenen?

Dit kan een vastenkuur o.a. voor je betekenen:

  • Doel van een vastenweek is het om stress en dagelijkse zorgen achter je te laten, terug naar de essentie te komen en als mooi neveneffect ook nog enkele kilo’s kwijt te raken. 
  • Vasten zet je zelfgenezende vermogen aan en kan een enorme boost zijn voor je gezondheid en als je dit zou willen ook voor de verandering van je leefstijl.
  • Vasten is een grote schoonmaak van lichaam, geest en ziel. Zelfs mensen die voor de eerste keer vasten zijn vaak verbaasd hoe snel het lichaam zich aan kan passen en van de eigen reserves kan leven. 
  • Als je op de juiste manier gaat vasten, heb je voldoende energie en prestatievermogen en geen hongergevoel
  • De kracht van het vasten in een groep is dat het je blij maakt en je elkaar kunt motiveren. Door de kleine groepsgrootte van 8 -12 deelnemers ontstaat vaak een mooi harmonisch geheel en een liefdevol samenzijn. Dit gaat het regeneratie-effect van een vastenkuur nog vergroten.

Wil je dit? Dan kun je je meegaan met een vastenweek "Soepvasten en wandelen" in Bad Laer/Teutoburgerbos of met een vastenweek naar Dr. Buchinger in Kloosterburen nabij de Waddenzee.

VastenLicht: