Detox voor lichaam, geest & ziel

Het vasten is een uitscheidingskuur, een reinigingskuur van het totale lichaamsweefsel en zijn sappen. Het breekt de oude cellen af en stimuleert zo de nieuwe aanmaak van jeugdige cellen. Dat verklaart waarom het vasten zo een ongelofelijk grote regenererende werking heeft.”

Dr. Otto Buchinger (1878 – 1966)

Soepvasten & Wandelen:

Dit is een wat mildere kuur als je het vasten wilt uitproberen en/of als je onzeker bent of vasten wel iets voor je is. 

Bij deze kuur neem je geen vast voedsel tot je, maar naast water van goede kwaliteit en kruidentheeën eet je drie keer daags een heerlijke biologisch vegetarische vastensoep. Dus je gaat wel vasten, maar je hebt altijd iets warms in je buik. 

 • Bij deze kuur is de dagelijkse geneeskrachtige beweging in de natuur in combinatie met ontspanning en meditatie heel belangrijk.
 • Acties die het vasten ondersteunen en ter bevordering van stofwisseling en uitscheiding dienen(bijvoorbeeld basische voetenbaden, leverpakking) horen erbij. 
 • Tijdens de kuur wordt ook kennis van de verbanden tussen voeding en gezondheid aangeboden.
 • Soepvasten in combinatie met een wandel-vastenkuur vindt in Bad Laer plaats. Dit is een vastenweek voor gezonde mensen, ter preventie van ziekte.

Bio-Hotel Melter in Bad Laer/Teutoburgerbos:

vastenweek

Data:

15 - 21 november 2020 (zondag tot zaterdag)

24 - 30 januari 2021 (zondag tot zaterdag)

 • 6 overnachtingen in comfortabele en liefdevol ingerichte 1 of 2 persoonskamers (1 persoon per kamer) met douche, wifi en gedeeld balkon
 • Heerlijke biologische vegetarische vastensoepen, biologische thee en water
 • Gebruik van het zwembad en de sauna in het huis
 • Gratis badjas voor de tijd van de kuur

De vastenkuur wordt begeleid door Anna.

Programmaonderdelen van de kuur:

 • Ochtendgymnastiek
 • Dagelijks begeleide wandelingen (10-12 km)
 • Ontspanning (bijv. meditatie of yoga)
 • Basische voetenbaden
 • Lezingen/gesprekken/film over gezonde voeding en de tijd na het vasten
 • Professionele begeleiding van acties die het vasten ondersteunen, zoals bijvoorbeeld leverpakking, oil pulling, droogborstelen, watertherapie
 • Vasteninformatiemap voor de vastentijd en daarna

Prijs: 

420 Euro  Hotel

240 Euro Begeleiding door mij

Er kunnen wellnessbehandelingen (massages) in het hotel bijgeboekt worden.

De week start op zondagmiddag om 17 uur (kamers kunnen vanaf 14 uur gebruikt worden) en eindigen op zaterdagochtend rond 10 uur.

Deze kuur is een wandel-vastenkuur waarbij we dagelijks ca. 10-12 km gaan wandelen.

De website van onze locatie: https://www.haus-melter.de/ Deze site is in het Duits. De aankondiging van onze vastenweek is er ook in het Nederlands: https://www.haus-melter.de/arrangements/soepvasten-wandelen/


Vasten Dr. Buchinger:

 • Bij deze kuur ga je geen vast voedsel tot je nemen, maar wel water van goede kwaliteit, verschillende kruidentheeën, vers gemaakte sappen en een vastensoep.
 • Belangrijk is ook de dagelijkse beweging, gecombineerd met ontspanning en meditatie.
 • Acties die het vasten ondersteunen en ter bevordering van stofwisseling en uitscheiding dienen (bijvoorbeeld basische voetenbaden, leverpakking) horen erbij.
 • Tijdens de kuur wordt ook kennis van de verbanden tussen voeding en gezondheid aangeboden.
 • Deze kuur, in Kloosterburen nabij de Waddenzee, wordt door Gerlinde en Anna begeleid.
 • Er kunnen ook mensen deelnemen die gezondheidsklachten hebben. Hierbij kan eventueel vooraf een consult plaatsvinden. Deze kuur is geen wandel-vastenkuur. 

Herberg Het Klooster in Kloosterburen:

Datum:

11-16 april 2021 (zondag tot vrijdag)

Informatieavond ongeveer 2 weken voorafgaande aan de kuurweek (locatie wordt nog bekend gemaakt)

Programmaonderdelen van de kuur:

 • Verblijf met 5 nachten, in een 1-2 persoonskamer met eigen douche en toilet
 • Gratis 1 ontspanningsmassage óf 1 voetreflexbehandeling van 25 min
 • Dagelijkse verse biologische sappen en verse bouillon/soep naast een gevarieerd aanbod kruidentheeën. Mild vasten is eventueel ook mogelijk.
 • Dagelijks aanbod aan beweging (bijvoorbeeld gymnastik/yoga, wandelen) en ontspanning (bijvoorbeeld meditatie, progressieve spierontspanning, verbonden ademen)
 • Lever- en nierpakking, gezichtsmasker, voetenbad
 • Workshop 'Voeding en leefstijl na het vasten'
 • Aromatherapeutische ondersteuning

Prijs: 795 Euro.

Meldt je je aan vóór 19 januari 2021? Dan geven we je 50 euro vroegboekkorting.

Vóór de kuur kan een consult met een persoonlijk kuuradvies en tijdens de kuur kunnen massages en (coachings)consulten bijgeboekt worden.  

Deze kuur begeleid ik samen met Gerlinde www.kurenmetpassie.nl.

Onze locatie: https://www.herberghetklooster.nl/ 

Bij alle vastenkuren wordt je op een professionele, zachte en liefdevolle manier begeleid. Echter, alle kuren zijn hulp tot zelfhulp, dus je wordt professioneel begeleid, maar je draagt uiteraard de verantwoording voor jezelf.

Heb je vragen of wil je je aanmelden? Mail naar info@puurgenezen.nl of bel mij: 0622966282.Aanbod & Agenda

Soepvasten & wandelen

Data:

15 - 21 november 2020

24 - 30 januari 2021


Locatie:

Bio-Hotel Melter in Bad Laer/TeutoburgerbosPrijs:

€ 660


Vastenwandelkuur voor gezonde mensen. Bij twijfel kun je altijd contact met mij opnemen.

Vasten naar Dr. Buchinger

Datum:

11 - 16 april 2021Locatie:

Herberg Het Klooster in Kloosterburen vlakbij de Waddenzee


Prijs:

€ 795


Vastenkuur voor gezonde mensen en mensen met gezondsheidsklachten. 

puur genezen door anna hoekstra

"Dit voorjaar heb ik deelgenomen aan de cursus HAM centrering bij Anna Hoekstra. Het was niet de eerste keer dat ik in contact kwam met deze vorm van meditatie.
De HAM centrering is een vorm van meditatie welke prima bij mij past en het volgen van deze en een voorgaande cursus hebben mij veel rust en bezinning op geleverd. Voor mij is de kern van deze vorm; de concrete toepasbaarheid in het dagelijkse leven. Je kunt het echt overal en altijd doen. Niet dat me dat altijd lukt hoor, maar ook al is er in het dagelijkse leven een klein moment van toepassing, het effect is positief. Het geeft mij echt minder stress en korte of langere rustmomenten en dat voelt goed. Wat ik ook geleerd heb is om te accepteren dat wat er NU is, goed is. Geen veroordeling van jezelf ,maar de acceptatie dat wat er is, goed is. Deze bewustwording doet me echt iedere dag goed.
Natuurlijk ren ik bijna mezelf dagelijks in de waan van de dag voorbij, maar ik ben nu in staat om sneller in te grijpen en voor korte of langere tijd rust te ervaren. En dat is enorm aangenaam."
 

puur genezen door anna hoekstra

B.E.


"De Ham-centrering betekent voor mij: een thuiskomen bij mezelf, hoe ik me op dat moment voel en mezelf kunnen aanschouwen vanuit een rustpunt wat er op dat moment is: bijvoorbeeld onrust, boosheid, angst/paniek, verdriet, enthousiasme. Ik ervaar door de Ham-centrering een houvast, een rustpunt en kracht in mezelf die ik daarvoor nog nooit heb gevoeld. Na een Ham- centrering kan ik betere keuzes maken, wat goed voor mij is en wat niet, wat ik nodig heb en met meer compassie naar mezelf en de ander kijken. Ik heb door de Ham-centrering vertrouwen gekregen in mezelf en ben zelfstandiger geworden. Ik kan beter met mezelf omgaan en met anderen. Een gevoel van dat ik mag er zijn. De begeleiding van Anna tijdens de consulten vind ik erg fijn, omdat zij rust en liefde uitstraalt. Ik heb vertrouwen in haar dat zij het beste met me voor heeft. Anna neemt het niet van me over, zij laat het mij dragen wat in mij zit. Zij probeert mij onafhankelijk te maken. Anna confronteert me om mij te helpen, dit vind ik belangrijk, omdat dat ook nodig is. Ze is realistisch en eerlijk, als ik van alles in mijn hoofd heb wat ik wil gaan doen dan brengt zij het terug tot wat nu aan de orde is. Haar begeleiding is liefdevol, alles mag er zijn." 

puur genezen door anna hoekstra

A. Wouda


"Ham-centrering heeft mij geleerd niet alleen met mijn ogen dicht bij mezelf te zijn maar ook met open ogen bij mezelf te kunnen blijven. Bewust mijn voeten voelen, laat me goed geaard zijn. Hierdoor ervaar ik meer rust in mijn leven en ben ik me nog bewuster van mijn lichaam. Het is geweldig om dit te ervaren."
BEDANKT Anna!" 

puur genezen door anna hoekstra

S.B.


Ik heb sinds ik de meditatie-cursus volgens de Ham-centrering methode heb gevolgd en toepas in het dagelijks leven meer rust in mijn lichaam. Het is een heel goed toepasbare methode in het dagelijks leven. Je leert je lichaam beter te voelen en rustpunten te vinden. Ik functioneer en slaap hierdoor beter. Ik kan deze cursus bij anderen aanraden.

puur genezen door anna hoekstra

Eric B.

uit Apeldoorn

VastenLicht