Detox voor lichaam, geest & ziel

Het vasten is een uitscheidingskuur, een reinigingskuur van het totale lichaamsweefsel en zijn sappen. Het breekt de oude cellen af en stimuleert zo de nieuwe aanmaak van jeugdige cellen. Dat verklaart waarom het vasten zo een ongelofelijk grote regenererende werking heeft.”

Dr. Otto Buchinger (1878 – 1966)

Soepvasten & Wandelen:

Dit is een wat mildere kuur als je het vasten wilt uitproberen en/of als je onzeker bent of vasten wel iets voor je is. 

Bij deze kuur eet je drie keer daags een heerlijke biologisch vegetarische vastensoep. Dus je gaat wel vasten, maar je hebt altijd iets warms in je buik. 

 • We gaan elke dag heerlijk in het bos wandelen maar er is ook tijd voor ontspanning (meditatie, yoga, eventueel een massage)
 • Bovendien zorgen we ervoor dat je stofwisseling goed op gang komt en we bevorderen de uitscheiding van afvalstoffen zodat je lichaam goed wordt gereinigd en je een fijn en schoon gevoel aan overhoudt. (bijvoorbeeld door basische voetenbaden, leverpakking, eventueel sauna). 
 • Er zijn lezingen over voeding en gezondheid. 
 • Onze soepvasten-wandel-kuur vindt in Bad Laer plaats. We kunnen vanaf het hotel zo het Teutoburger bos in lopen.  
 • Ons motto is: Alles kan en niets moet! 🙂

Bio-Hotel Melter in Bad Laer/Teutoburgerbos:

vastenweek

Data:

22 - 28 augustus 2021 (zondag tot zaterdag)

28 november - 4 december 2021 (maandag tot zondag)

 • 6 overnachtingen in comfortabele en liefdevol ingerichte 1 of 2 persoonskamers (1 persoon per kamer) met douche, wifi en gedeeld balkon
 • Heerlijke biologische vegetarische vastensoepen, biologische thee en water
 • Gebruik van het zwembad en de sauna in het huis
 • Gratis badjas voor de tijd van de kuur

De vastenkuur wordt begeleid door Anna.

Programmaonderdelen van de kuur:

 • Dagelijks begeleide wandelingen 
 • Ontspanning (bijv. meditatie, ademoefeningen of yoga)
 • Basische voetenbaden
 • Lezingen/gesprekken/film over gezonde voeding en de tijd na het vasten
 • Professionele begeleiding en ondersteuning bij het vasten, zoals bijvoorbeeld leverpakking, oil pulling, droogborstelen, watertherapie
 • Vasteninfo voor de vastentijd en daarna

Prijs: 

420 Euro  Hotel

240 Euro  Begeleiding door mij

Er kunnen wellnessbehandelingen (massages) in het hotel bijgeboekt worden.

De week start op zondagmiddag om 17 uur (kamers kunnen vanaf 14 uur gebruikt worden) en eindigen op zaterdagochtend rond 10 uur. (in augustus)

Of de week start op maandagmiddag 17 uur (kamers kunnen vanaf 14 uur gebruikt worden) en eindigen op zondagochtend rond 10 uur. (in november)

Deze kuur is een wandel-vastenkuur waarbij we dagelijks ca. 2 uur gaan wandelen.

De website van onze locatie: https://www.haus-melter.de/ Deze site is in het Duits. De aankondiging van onze vastenweken staat ook in het Nederlands op de site van het hotel: https://www.haus-melter.de/arrangements/soepvasten-wandelen/

Met het vasten boost je je immuunsysteem, kom je terug bij jezelf en laat je stress en angsten - juist in deze tijd - achter je!


Vasten Dr. Buchinger:

 • Verschillende kruidentheeën, vers gemaakte sappen en een vastensoep
 • Dagelijkse wandelingen
 • Ontspanning (bijv. meditatie, ademoefeningen, yoga)
 • Lezingen/gesprekken/film over gezonde voeding en de tijd na het vasten
 • Professionele begeleiding van acties die het vasten ondersteunen, zoals bijvoorbeeld leverpakking, oil pulling, droogborstelen, watertherapie

Herberg Het Klooster in Kloosterburen:

Datum:

wordt nog bekend gemaakt

Programmaonderdelen van de kuur:

 • Verblijf met 6 nachten, in een 1-2 persoonskamer met eigen douche en toilet
 • Dagelijkse verse biologische sappen en verse bouillon/soep naast een gevarieerd aanbod kruidentheeën. 
 • Dagelijks aanbod aan beweging (bijvoorbeeld gymnastik/yoga, wandelen) en ontspanning (bijvoorbeeld meditatie, progressieve spierontspanning, ademenoefeningen)
 •  'Voeding en leefstijl na het vasten'

Onze locatie: https://www.herberghetklooster.nl/ 

Bij alle vastenkuren wordt je op een professionele, zachte en liefdevolle manier begeleid. Echter, alle kuren zijn hulp tot zelfhulp, dus je wordt professioneel begeleid, maar je draagt uiteraard de verantwoording voor jezelf.

Heb je vragen of wil je je aanmelden? Mail naar info@puurgenezen.nl of bel mij: 0622966282.Aanbod & Agenda

Soepvasten & wandelen

Data:

22-28 augustus 2021

28 november tot 4 december 2021


Locatie:

Bio-Hotel Melter in Bad Laer/Teutoburgerbos
Prijs:

€ 660Vasten naar Dr. Buchinger & wandelen

Datum:

wordt nog bekend gemaakt


Locatie:

Herberg Het Klooster in Kloosterburen vlakbij de Waddenzee


Prijs:puur genezen door anna hoekstra

"Dit voorjaar heb ik deelgenomen aan de cursus HAM centrering bij Anna Hoekstra. Het was niet de eerste keer dat ik in contact kwam met deze vorm van meditatie.
De HAM centrering is een vorm van meditatie welke prima bij mij past en het volgen van deze en een voorgaande cursus hebben mij veel rust en bezinning op geleverd. Voor mij is de kern van deze vorm; de concrete toepasbaarheid in het dagelijkse leven. Je kunt het echt overal en altijd doen. Niet dat me dat altijd lukt hoor, maar ook al is er in het dagelijkse leven een klein moment van toepassing, het effect is positief. Het geeft mij echt minder stress en korte of langere rustmomenten en dat voelt goed. Wat ik ook geleerd heb is om te accepteren dat wat er NU is, goed is. Geen veroordeling van jezelf ,maar de acceptatie dat wat er is, goed is. Deze bewustwording doet me echt iedere dag goed.
Natuurlijk ren ik bijna mezelf dagelijks in de waan van de dag voorbij, maar ik ben nu in staat om sneller in te grijpen en voor korte of langere tijd rust te ervaren. En dat is enorm aangenaam."
 

puur genezen door anna hoekstra

B.E.


"De Ham-centrering betekent voor mij: een thuiskomen bij mezelf, hoe ik me op dat moment voel en mezelf kunnen aanschouwen vanuit een rustpunt wat er op dat moment is: bijvoorbeeld onrust, boosheid, angst/paniek, verdriet, enthousiasme. Ik ervaar door de Ham-centrering een houvast, een rustpunt en kracht in mezelf die ik daarvoor nog nooit heb gevoeld. Na een Ham- centrering kan ik betere keuzes maken, wat goed voor mij is en wat niet, wat ik nodig heb en met meer compassie naar mezelf en de ander kijken. Ik heb door de Ham-centrering vertrouwen gekregen in mezelf en ben zelfstandiger geworden. Ik kan beter met mezelf omgaan en met anderen. Een gevoel van dat ik mag er zijn. De begeleiding van Anna tijdens de consulten vind ik erg fijn, omdat zij rust en liefde uitstraalt. Ik heb vertrouwen in haar dat zij het beste met me voor heeft. Anna neemt het niet van me over, zij laat het mij dragen wat in mij zit. Zij probeert mij onafhankelijk te maken. Anna confronteert me om mij te helpen, dit vind ik belangrijk, omdat dat ook nodig is. Ze is realistisch en eerlijk, als ik van alles in mijn hoofd heb wat ik wil gaan doen dan brengt zij het terug tot wat nu aan de orde is. Haar begeleiding is liefdevol, alles mag er zijn." 

puur genezen door anna hoekstra

A. Wouda


"Ham-centrering heeft mij geleerd niet alleen met mijn ogen dicht bij mezelf te zijn maar ook met open ogen bij mezelf te kunnen blijven. Bewust mijn voeten voelen, laat me goed geaard zijn. Hierdoor ervaar ik meer rust in mijn leven en ben ik me nog bewuster van mijn lichaam. Het is geweldig om dit te ervaren."
BEDANKT Anna!" 

puur genezen door anna hoekstra

S.B.


Ik heb sinds ik de meditatie-cursus volgens de Ham-centrering methode heb gevolgd en toepas in het dagelijks leven meer rust in mijn lichaam. Het is een heel goed toepasbare methode in het dagelijks leven. Je leert je lichaam beter te voelen en rustpunten te vinden. Ik functioneer en slaap hierdoor beter. Ik kan deze cursus bij anderen aanraden.

puur genezen door anna hoekstra

Eric B.

uit Apeldoorn

VastenLicht


nl_NLNederlands