Bloesemremedies & kruiden
Gebruik de natuur als ondersteuning

Bloesemremedies van Dr. Bach: 

Dr. Edward Bach (1886-1936) is de grondlegger van de Bachbloesemtherapie. Hij ontwikkelde 37 remedies uit bloesems van verschillende planten en één uit water.

Elke bloesemremedie staat voor een bepaald patroon dat zich in een gemoedstoestand uit. Denk bijvoorbeeld aan angst, overbezorgdheid of eenzaamheid. Dr. Bach’s perspectief was dat deze gemoedstoestanden de eigenlijke oorzaken van ziekte kunnen zijn. Door de bloesems in te nemen, kan je de bestaande gemoedstoestand ombuigen naar een positieve stemming of kracht. 

Tijdens het vasten kom je dichter bij je eigen essentie en gaat je lichaam en geest een toestand in waarin je, vooral de eerste keren, eventueel eerst aan moet wennen. De bloesemremedies zijn fantastische helper bij verschillende stemmingen zodat je deze als kracht voor jezelf in kan zetten.

Kruiden als helper bij het vasten:

Planten of kruiden zijn de oudste geneesmiddelen ter wereld en vormden al duizenden jaren geleden de grondstoffen voor medicijnen.

Zij kunnen tijdens het vasten ter ondersteuning worden ingezet, bijvoorbeeld voor lever en gal, die veel werk verrichten tijdens een vastenperiode. 

nl_NLNederlands