Voor mij betekent therapeute

te zijn in de natuurlijke geneeskunde het werken vanuit het holisme: een mens bestaat uit de eenheid van het fysieke, het mentale en het emotionele (lichaam, geest en ziel).

onderschrift tekst

Ieder mens heeft een zelfgenezend vermogen in zich. Er is een natuurlijke neiging tot gezondheid, en met bepaalde therapieën of behandelingen kun je het zelfgenezend vermogen via het fysieke, het mentale of het emotionele niveau stimuleren. De methoden die daarvoor gebruikt kunnen worden zijn verschillend omdat elk mens uniek is. De genezing kan bijvoorbeeld via de inname van kruidenpreparaten of via de voeding gestimuleerd worden.

Je kunt ook een cursus bij me volgen.

Dus de genezing van binnenuit en niet alleen maar de bestrijding van symptomen.
Het stimuleren van het zelfgenezend vermogen sluit niet uit, dat er bij pijnklachten met natuurlijke middelen ook direct symptomen verlicht en bestreden moeten worden.

Als therapeute zie ik mij als een brug tussen de cliënt en het zelfgenezend vermogen. Men zal door mij op een zorgvuldige, respectvolle en deskundige manier begeleid worden. Een bewuste en actieve eigen houding zal het genezingsproces in positieve zin beïnvloeden.
Daar waar nodig zal ik de cliënt naar een andere specialisatie verwijzen.

nl_NLNederlands